Мачът, който предизвика най-голям интерес от началото на пролетния дял на шампионата, безспорно беше дербито между Левски и ЦСКА. Сега, след като стана ясно, че двата тима няма да са на позиция различна от втората и третата за началото на плейофите, се разбра и в кои кръгове ще се изправят един срещу друг за последните си два мача за сезона. 

Независимо кой измежду "сини" и "червени" ще завърши редовния сезон втори или трети, мачовете между тях се падат съответно в 30-ия и 35-ия кръг. От класирането зависи само кога в тези двубои ще са домакинствата за тимовете, но при положение, че те се играят на Националния стадион "Васил Левски", това не е от толкова съществено значение. 

При всички положения първата среща между тях ще се играе на 20 или 21 април. Това е седмицата преди Великден, а битката ще е или на Лазаровден, или на Цветница. Вторият мач се пада около празниците за 24 май. 

Интересно е, че ако се запази класирането в този си вид и след 26-ия кръг, само в рамките на няколко дни ще има две дербита Лудогорец - ЦСКА. Първото от тях ще е за Купата през седмицата, а второто за първенството през уикенда в началото на април. 

Цялата програма за плейофите ще стане ясна след последния кръг на редовния сезон, като всичко зависи от крайното класиране на отборите в първата шестица и втората осмица. 26-ият кръг ще се изиграе през предстоящия уикенд.