Председателят на дисциплинарната комисия към Българския футболен съюз Юрий Кучев изрази мнение, че явно налагането на глоби и имуществено санкции за нецензурни скандирания и изказвания явно не играе роля.

Кучев коментира опънатите плакати по време на дербито между ЦСКА и Лудогорец (1:1), като заяви, че след забележка отстрана на делегата, администраторът на „червените“ е заявил, че транспарантите няма да бъдат отстранени и собственикът на клуба ще плати санкциите.

„Там има много неща, целият мач от гледана точка на етика и феърплей са далеч от истината. Мисля, че е очевидно, от по 1000, 2000 лева… Не съм смятал общо. 300 лева за факли, 2000 лева за хвърляне на пистата, 2000 за бомбичките, за нецензурните 1000, за навлизането на терена на Ел Маестро 1000 лева с една среща със спрени права. Моето мнение е, че явно налагането на глоби за нецензурните плакати и изказвания не играе роля“, започна по тази тема Кучев и продължи:

„Още повече, че имаме изявление на един от администраторите на един от отборите, че тези плакати ще стоят и собственикът ще си плати. Да, делегатът е отишъл при администратора и той му е казал, че плакатите ще останат и собственикът ще ги плати. Говорим за вчера“.

„Може би в следващото първенство трябва да мислим в друга насока за тези неща. 1000 лева е прекалено лесно и елементарно. Има неща, които са недопустими. Искаме да връщаме на стадионите гражданите, феновете, как ще ги върнем така, не е това начинът. И постоянното увеличаване на глобите не е вариант. Ще обсъждаме с колегите, дано до следващия шампионат да имаме какво да предложим. Ние преди всеки нов шампионат предлагаме нещо ново. Това не е достатъчна превенция, за да не се допускат такива нарушения“.

„Голяма част от тези пари от глоби се ползват за детско-юношеския спорт. Осигуряваме солидни средства, но жалното е, че  те не отвръщат. На U19 има сериозни наказания, лошото е, че те са подрастващи, лошото е, че и треньорите са наказани, а те трябва да възпитават. От тях тръгва етиката и феърплея. Дисципът винаги е бил най-строг по отношение на подрастващите. Такова нещо като това сега не сме имали. Явно това, което ни заобикаля е видно и за тях“, каза още Кучев.

Кучев за Десподов и Петков: Не вярвам всичко да е изчистено