Новият наставник на ЦСКА Любослав Пенев разкри, че очаква да подсили състава с нови попълнения до края на месеца, когато затваря трансферният пазар в Първа лига. Той не пожела да изпада в подробности, но е на мнение, че има нужда от подсилване на определени позиции. 

"Да не избързваме, да изчакаме да се затвори трансферният прозорец. Има информация за трансфери, но обичам да я давам, когато съм сигурен в нещо. Очаквам трансфери. Нека да е нещо сигурно и тогава ще кажа повече." 

"В един отбор, когато попадне добър футболист на която и да е позиция, е добре. Защото идва силен футболист и повишава конкуренцията, за мен това е важно, Има конкретни постове, които желаем да подсилим до края на февруари", сподели Пенев. 

Засега най-оголена изглежда ситуацията на десния фланг на отбраната, където бяха освободени Борис Секулич и Станислав Манолев и тя трябва да бъде запълвана от младоците Стойчо Атанасов и Иван Турицов, който беше под наем в Литекс. 

"Стойчо Атанасов остава десен бек, присъедини се Турицов към нас, той е перспективен футболист, беше титуляр, макар и във Втора лига. Така че на тази позиция отдясно в отбраната имаме двама футболисти", заяви Пенев и коментира предстоящия мач с Черно море, който ще е повторен негов дебют начело на тима. 

"В никакъв случай времето не ни беше достатъчно, това трябва да е ясно на абсолютно всеки. Отбор от 23 футболисти не се подготвя за няколко тренировки. Трябва ни време, но ще се прави в движение. Утре ще се видят корекциите, които сме направили." 

"Ще играем по различен начин в различна тактическа подредба. Цялата седмица работех с 20 полеви и 3-ма вратари, има баланс, но можем да го подобрим. Не се играе лесно във Варна, мачовете там за мен винаги са били интересни и за мен е много важно да стартираме добре този полусезон. Съперникът е корав, интересен, воден е от силен треньор", сподели Пенев и коментира какво трябва да се свърши с тима. 

"Още тепърва ще се запознавам с много неща, една седмица не е достатъчна. Но генерално съм доволен от видяното - технически, физически, но много трябва да работим и в посока тактика. Последна тренировк ни предстои, но отборът е свеж, което е важно." 

"Убеден съм, че физическата подготовка е на ниво, макар да не съм присъствал на лагера", заяви новият наставник на "червените" и коментира какво е състоянието на контузените бранители Жеферсон и Божидар Чорбаджийски. 

"Жеферсон се подобрява, Чорбаджийски вече тренира. 20 човека ще са в групата, така че до последно ще наблюдаваме всички футболисти", сподели Пенев.