Наставникът на ЦСКА Любослав Пенев даде любопитна пресконференция, в която за пореден път упрекна управлението на Българския футболен съюз и в частност президента Борислав Михайлов.

Специалистът остана изключително недоволен от съдийството на мача с Черно море, който бе загубен с 0:2 във Варна.

Пенев определи Футболния съюз като „изгнила ябълка”.

„Шапката отгоре, футболният съюз начело с Боби Михайлов. Това е истината, не трябва да се заблуждаваме. Защо бягаме от проблемите? Аз не бягам, аз ги споделям. Това нещо няма да свърши добре. Михайлов казва, че футболът бил на едно добро ниво. Той не гледа мачове, даже по телевизията. Неговата идея е да пътува по чужбина, напред-назад, евентуално да отиде на някой мач, както и тия около него. Това е цялата история. Пътуваме по чужбина, търсим ресторанти, приоритетно такива с дансинг и така. Лоби? Какво лоби в УЕФА? Всичко това е лъжа и измама”, каза Пенев на стадион „Българска армия”.  

Футболният съюз e една лъскава ябълка, но е изгнила отвътре. Изгнила от какво? От алкохол, от екстри, но не и от футбол. Това ще приключи зле. Ние се подиграваме на българския народ. Нямат право да се подиграват по този начин.Съдиите не трябва да бъдат забелязани. Лошото е, че не се засягат тези теми”, продължи наставникът на ЦСКА.

Относно самата среща във Варна, Пенев сподели:

„Изгледах мача още два мача и видях доста неточности и неща, които правят впечатление. Когато се види повторно добиваш престава. Играхме добре в много моменти. В  някои не толкова добре. Проблем е неточното позициониране в тактическата постройка, която тренираме през седмицата. Това е разбираемо, защото за тях е нещо ново. Всички сме наясно, че трябва време и търпение. Срещу времето сме, срещу часовника сме, но такава е ситуацията и ще се справим. Сигурен съм. Който е гледал внимателно мача ще види.”

„След всяка изминала тренировка подобряваме и надграждаме. Има промяна в тактическата постройка, промяна на постове. Имам други изисквания. Много са нещата, които ще бъдат променени. Спокоен съм, защото имам футболисти с много добри качества.”

Пенев коментира и слуховете, че в клуба ще бъде назначен спортен директор:

„Нека ръководството отговори точно с какви функции ще бъде натоварен. За мен в момента основно е отборът, другите неща са тема на ръководството. Аз се чувствам добре, чувствам се комфортно, познавам хората и съм спокоен. Ако трябва да има някакво разширение в структурите, това към ръководството.”

„Аз съм треньорът. Кой е отговорен в спортно-техническият процес? старши треньорът! Аз съм окей да има директори, да има диалог да помагат за каузата, но най-голямата отговорност пада върху мен. Това обаче не ме притеснява по никакъв начин.”

Мисля, че все още футболистите не са свикнали с моите изисквания, но съм убеден, че вече разбират за какво става въпрос.  Аз съм убеден и вярвам в професионалното им отношение към професията, която са избрали. Аз съм треньор, подреден, взискателен, така че трябва да свикват. Както всички ние полагаме тези грижи, те трябва да помислят какво зависи от тях. Това не е детска градина. Това е професионален клуб. Ако някой не знае, не познава клуба ЦСКА да прочете история. Това трябва да се знае, особено от чужденците. Но аз не деля. Няма титуляри, няма резерви. Казах им също какво да очакват от мен, за да не бъдат изненадани. Всеки един футболист, който иска да бъде част от ЦСКА трябва да е наясно къде отива и иска ли да отива.”