Петър Занев разкри, че води преговори с ЦСКА и до 2-3 седмици ще стане ясно дали ще подпише с „червените“.

„Имам повече време да обръщам на децата си и ми е приятно, защото работя с млади момчета, на които мога да помогна. Надявам се Пирин да излезе от тежката ситуация, в която се намира“, коментира Петър Занев в интервю за предаването „Домът на футбола“ по DIEMA SPORT.

„Няма да крия, че моето желание бе да завърша кариерата си в чужбина. Така се случиха нещата, че както в живота, така и в спорта нищо не се знае. Бъдещето ще покаже“, добави той.

„Водя разговори с ЦСКА. До 2-3 седмици ще стане ясно.“

„Има доста млади български футболисти, които трябва да се работи с тях и те да имат желанието да се развиват и да полагат усилия“, продължи футболистът.

„За голямо съжаление само в България може да се случи преди толкова важен мач да се напише недостоверна новина. Треньорът говори с нас преди мача и ни каза да се концентрираме върху мача и да не вярваме на тези писаници. Неприятно е, че имаше такава атака срещу треньорското ръководство и футболистите. Може би можехме да изиграем мачовете по-добре. Задължително трябваше да спечелим поне един от двата мача.“

„Мисля, че Петър Хубчев държеше в себе си тези неща. Не ги показа на нас.“

„Шансовете ни остават, но много зависи от следващите два мача срещу Чехия и от мача срещу Косово в София. Трябва да спечелим мачовете и тогава ще сме в една по-добра позиция. Имаме един фаворит и това е Англия. Другите отбори ще се борим за второто място.“

„Има какво да работим върху играта, но не съм аз човекът, който да коментира играта. Разбира се, винаги може по-добре, може много по-добре. Аз съм на мнение, че това треньорско ръководство взима максимума от футболистите, които има. В националния отбор няма такова разделение на групички. Всеки един футболист идва с удоволствие на лагерите на националния отбор“, каза още Петър Занев.