Триумфът на Ботев за Купата на България направи изключително интересни битките в края на сезона в българския футбол. А дербито в неделя между Левски и ЦСКА ще бъде с огромен залог. 

Ако Лудогорец беше триумфирал с трофея, този мач щеше да бъде само за престиж и за определяне на носителя на сребърните медали. Но това едва ли е чак толкова важно за феновете на двата тима. Но сега нещата се обърнаха тотално за тях. 

Ботев постигна мечтата, а клет Лудогорец сгъна платната!

Втората позиция става изключително важна, защото гарантира директна квота за Лига Европа следващия сезон. Третият в класирането пък ще трябва сега да играе бараж за квотата срещу Верея. 

Пловдивчанин свири ЦСКА - Левски

Защо Верея? Старозагорци веднага получават мястото във финалния бараж за турнира, защото трябваше да играят с Ботев в последния плейоф преди това. Но с оглед на трофея от Купата на България, "канарчетата" печелят директна квота и мачът им с Верея отпада.

Отборите на Дунав, Черно море и Локомотив Пловдив пък няма да има за какво да се борят до края на сезона. Те бяха в битка за четвъртата позиция, но сега вече завоюването ѝ е безпредметно, освен за престиж.  


Сподели изживяванията си с GONG.BG! Направи ни съпричастни на твоите емоции, като споделиш видеа и снимки в социалните мрежи с #gong.

GONG.BG ти гарантира, че заснетите от теб кадри ще попаднат в страхотна видео компилация, която ще се появи на сайта броени часове след зрелището.
Не забравяй - #gong!