Бившият бос на ЦСКА Александър Томов заяви, че фалитът на ЦСКА е пожелан от политически фигури, като намеси дори името на президента Георги Първанов.

Върховният касационен съд ще се произнесе в срок с решение по делото срещу Томов и още трима за длъжностно присвояване в особено големи размери. Срокът е едномесечен и е инструктивен.

Делото освен срещу Томов - бивш председател на Надзорния съвет и изпълнителен директор на ПФК ЦСКА АД и бивш главен изпълнителен директор на „Кремиковци” АД е и срещу Александър Гарибов – бивш изпълнителен директор на ПФК ЦСКА АД, Иван Иванов – бивш член на Управителния съвет на „Кремиковци” АД, и Божко Бонев - пълномощник на Томов и Иванов във връзка с представителство на „Кремиковци” АД относно сключване на определени сделки.

Томов и останалите подсъдими се явиха пред върховните съдии днес и поискаха да бъде потвърдена оправдателната присъда.

Според Александър Томов фалитът на ЦСКА е поискан от политици, включително действащи в момента.

„Аз имам абсолютни доказателства за политическа палка, диригентска за този процес. Ще ги кажа, когато завърши окончателно делото. Казал съм кои са, но това са недопустими в една нормална европейска държава практики. Съжалявам, че ще кажа имена, но това са замесени лицето Георги Първанов, тогава президент на страната и хора в кабинета на Станишев. Т.е. Лица, които са имали определен интерес. Какъв точно, как, кога, нека за завърши процесът. Не бива всичко да изказваме на един път“, коментира Александър Томов.

Томов заяви още, че фалитът на ЦСКА е искан от конкуренцията в лицето на клубовете Лудогорец и Левски. Той допълни още, че казусът трябва да мине през съдебна инстанция, защото там се решавали споровете.

„Вижте ЦСКА беше основен кандидат за шампион. Шест точки води и остават 10 мача до шампионска титла. Шампионската титла означава няколко милиона милиона приход. Използването на тези две лица, за да се фалира ЦСКА е довело също до ползи за някои други. Мисля, че нещата са ясни. Лудогорец, Левски например, всички, които са конкуренти за титлата в дадена ситуация са се възползвали“, заяви още бившият бос на ЦСКА.

Томов заяви, че престъпление не е извършено и поиска ВКС да потвърди оправдателната присъда, постановена от по-долна инстанция.

Прокуратурата протестира решението на Софийския апелативен съд и поиска от Върховния Касационен Съд връщане на делото, заради неглижиране на доказателства.


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS