Директорът на школата на ЦСКА Костадин Ангелов завърши академичната програма на УЕФА по футболен мениджмънт CFM.

Академичният курс UEFA CFM осигурява както допълнителна професионална квалификация на работещите в сферата на футбола, така и международно признати образователни кредити.

Първото издание на програмата CFM у нас продължи 9 месеца, като в нея участваха 31 курсанти от 11 различни държави. Един от най-престижните образователни курсове, на които страната ни е домакин за първи път, се организира съвместно от Българския футболен съюз, Европейската футболна централа и Университета по публична администрация в Лозана.

В 9-месечния проект се включиха 21 представители на футболната общност в България, както и от 10 различни европейски държави, в т.ч. Хърватия, Гибралтар, Андора, Северна Македония, Словакия и Гърция. Голяма част от тях се дипломираха с отличие, а сертификатите им бяха връчени лично от директора на програмата Тома Жуно, координатора на Академията на УЕФА Александра Дончила и заместник изпълнителния директор на БФС Христо Запрянов.

„Искам да поздравя всички участници – знам колко усилия положихте през последните 9 месеца, но съм сигурен, че те тепърва ще се отплатят“, заяви Тома Жуно в началото на официалната церемония.

Сред участниците в образователния курс са познати имена от българския футбол като двукратния Футболист №1 на страната Димитър Илиев, международния рефер Васимир Ел-Хатиб, и представители на административните звена на Славия, Левски, Локомотив Пловдив, Лудогорец, Септември, Янтра и др.

CFM е програма, състояща се от 6 базови модула, обхващащи всички сфери от административното управление на футболна структура – независимо на клуб или на асоциация. Сред тях са финанси, маркетинг, комуникации, оперативен мениджмънт, човешки ресурси, стратегическо развитие и др. Изучаваната материя осигурява детайлен поглед върху всички процеси във футболната индустрия и подобряване на мениджърските качества на курсантите.