Естонският футболист на ЦСКА Карол Метс даде интервю в родината си, където в момента е на лагер с националния тим на прибалтийската страна.

„Открих нов, различен клуб. Там съм само от 3 седмици, ще мине известно време, за да свикна. Докато се приспособя, необходимо е да го сторя“, обяви Метс пред „Soccernet.ee“.

„За момента чувството е отлично, защото на тренировките и в мачовете има ред и дисциплина. Играчите се придържат към задачите си, това опростява играта и взаимното разбиране. Усещането е много по-добро“, добави защитникът, който преди да дойде в ЦСКА бе част от арабския Ал Етифак.

Антон Узунов
72 снимки

„България е интересна и нова държава за мен. Никога досега не бях ходил там. В страната има всичко - красиво и не толкова красиво. Това е добро преживяване“, продължи футболистът.

Карол Метс дойде късно в ЦСКА, когато вече бяха изтекли всички срокове за картотекиране в турнира Лига на конференциите. Така естонецът е използван само в домашните турнири, като до момента има 3 мача в efbet Лига и един за Купата на България. Това, че Метс не е картотекиран за Европа, му попречи да играе срещу неговия сънародник от Бодьо/Глимт Матиас Кайт.

„Наистина е тъжно, защото би било хубаво да играем един срещу друг. Ако погледнете групата, и трите отбора след Рома имат добри шансове да продължат напред. Нашият тим работи много, за да не приключим участието си в Европа през декември“, завърши Метс.


Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Gong.bg. Можете да го изтеглите от Google Play, App Store и AppGallery.