Новото попълнение на ЦСКА Диего Фабрини даде интервю пред клубния сайт, в което коментира ранната си кариера, обичта на италианския народ към футбола, престоя си в Англия и очакванията си за настоящото предизвикателство при "червените". 

"Идвам от Пиза, малък град в Италия. По мое мнение животът там е добър, особено за семейства, тъй като е много спокойно и тихо", започна Фабрини. 

"Футболът в Италия е религия. Всички обичат да играят футбол, особено децата. Всяко дете мечтае да стане футболист. Футболът наистина е едно от най-важните неща в живота на италианския народ“. 

"Като дете бях привърженик на Милан. След като станах професионалист малко изгубих връзка с клуба, но той продължава да е отборът, който подкрепям в Италия", призна италианецът. 

"Когато със семейството си реших да сменя Италия с Англия го направих, за да натрупам опит. Бях впечатлен от английския футбол. Спомнях си, че реших да отида в Англия, защото Удинезе и Уотфорд имаха общ собственик и много италианци отиваха там. Мислех, че така ще е по-добре и по-лесно за мен".

Фабрини сподели и причината, поради която е избрал да дойде в ЦСКА, както и първите си впечатления от клуба. 

"Реших да дойда тук, защото още преди това знаех за този клуб, че това е най-големият клуб в България. Мисля, че това е добра стъпка за кариерата ми. Тук съм от един месец и съм щастлив. Имам добра връзка със съотборниците си и клуба", сподели той. 

"Трябва да се стараем да спечелим всеки мач. Това се отнася както за мачовете в Лига Европа, така и за тези в първенството. Целта ми е да дам всичко от себе си във всеки мач да помогна на отбора си да спечели възможно най-много двубои", завърши новото попълнение.