Президентът на Славия Венцислав Стефанов за пореден път използва „пиперлив език“ по отношение на съперниците в Първа лига. Босът на „белите“ си позволи и обидна квалификация по адрес на Кирил Десподов, но в същото време защити съдийството в България.

Вчера Славия победи с 1:0 ЦСКА, като след срещата много дискусии породиха отсъжданията на рефера Волен Чинков.

Друг момент от мача също се оказа ключов. След двубоя Кирил Десподов обяви, че Георги Петков е апелирал от пейката да счупят крака на играч на „червените“.

„Благодарен съм на футболистите на Славия. Това беше техният подарък за моя 69-ти рожден ден. Ако искате да говорим по същество, дайте да говориме за футбол. Защото през тия 94-95 минути имаше много битка, много мъжество. В защита играхме много добре и на Стергиакис на вратата, липсата на късмет на играчите на ЦСКА, те имаха безбройно много положения, но те не ги реализираха. Ако резултатът беше 1:0, 2:0 за ЦСКА сега нямаше да говорим за съдийство. Хората трябва мъжки да приемат както победите, така и загубите. Съдията е последната причина ЦСКА да загуби мача. Многото пропуски, добрият вратар и като не вкараш, ще ти вкарат. Те имаха безкрайно много положения. Ако те си ги бяха вкарали, сега нямаше да говорят за съдията. Във футбола трябва и късмет. Ако го нямаше късмета, едва ли Емил Костадинов щеше да вкара на „Парк де Пренс“, сподели Венци Стефанов в актуално студио "Дерби".

Николай Бодуров: Вратарят на Славия беше обядвал с Господ

„Футболът в България е хванат от краката към главата. Колко българи има в отборите? Какво е виновен футболният съюз, че не се дава шанс. Взимаме бразилчета и ги посаждаме тук, и искаме после да има български футболисти. Няма взето решение за треньор на младежкия национален отбор. Засега само спекулации. Изпълкома не се е събирал. Много внимателно трябва да се избира. Не мога да се бъркам в избора на ръководителите във футболният съюз. Аз мога само да решавам в Славия. 100% трябва да стане Георги Петков футболист на годината.“

Спорен рефер и за ЦСКА - Лудогорец

„Искам да попитам той футбол ли е играл или е подслушвал на скамейката на Славия какво се говори. Толкова пъти е играл срещу Георги Петков, той го познава, той вижда че нашият защитник тича от 20 метра и ще се хвърли, той подскочи, удариха си корите, рева... Като си мъж иди след мача и си кажи. Много ми падна в очите Кирчо Десподов. Женчо - никакъв мъж не е това. Като в детската градина: „Моля другарката, ама той ми извика от пейката.“

Дългата ръка на Кирил Домусчиев, Караманджуков еди какъв си, носи торбите с парите, това като тия комунистическите куфарчета, дето никой не ги е видял, така и сега, едни конспирации. Караманджуков го познавам от сума ти години, работеше в Родопа Смолян, в Лудогорец, от къде Караманджуков тия пари, тръгнал да разнася. Съдията свирил срещу ЦСКА или Левски, против Локо Пд да бие Лудогорец, той откъде ще знае че Славия ще бие ЦСКА, побъркани хора сте. Един човек, който си гледа работата, да го очернят, никакъв не ми е Караманджуков, някакви пъклени планове. 

"Сега ме питаш за тия две дузпи, дали Караманджуков не е занесъл пак пари на съдията, със сигурност не е занесъл. Вие само това ви е в главата. Когато има дузпа срещу някой друг отбор и се подмине в интерес на грандовете, е какви са тия, ние и така щяхме да ги биеме. Ама ето, Ботев Враца, Левски се мъчи, мъчи не можа. Никакви дузпи не е имало, черно тото, едно съдийче нескопосано, пише по ДАНС, Славия или кой играли черно тото, един шматарок", добави той.

"Ето сега Славия играе с Лудогорец и ЦСКА ги бие, и Славия ги бие и нещата си идват на местата. Няма проблем в българското съдийство, при съдийството има факторът човешка преценка, тук Лудогорец няма нищо общо, в Славия - ЦСКА, Лудогорец няма нищо общо, Славия не е играл за Лудогорец, играем за себе си, борим се да ги решаваме. Съдийството е много по-добро от други години", добави Стефанов.

"Най-симпатичен винаги ми е бил Гриша Ганчев, защото съм приятел с него от дълги години, Спас Русев, Киро не съм го виждал от 3-4 години, а нали знаете, очи които не се виждат се забравят. Киро (визирайки Домусчиев), аз за него съм говорил толкова много, колкото никой друг не е. Киро си има пари, разполага си с тях, прави каквото си иска, взима си футболисти, за мен, това е безкрайно неправилно, казвал съм му", огтовори той на въпрос кой от тримата президенти на Лудогорец, ЦСКА и Левски му е най-симпатичен. 

"Съдийството в България не клони към един от отборите борещи се за титлата. Съдийството тази година е на добро ниво, за разлика от други. Ганчев не е свикнал да не става неговото. Защо ще хвърляш кърпата, аланколу? Вместо да се замислиш защо не си вкарват положенията, а се вайкаш, че не са ти дали дузпа. До 10-15 дни стадион Славия трябва да има осветление“, завърши президентът на Славия.